Oud & Nieuw 2013 - 2014
Deze jaarwisseling hadden we weer de tafel vol staan! De smaken van dit jaar
waren onderverdeeld
in twee 'soorten' bollen. Namelijk oliebollenbeslag met een pak mix, en
oliebollen met zelfgemaakt gistbeslag.
Het zelfgemaakte beslag omdat Nick deze dan ook mocht eten omdat er geen
suiker/zuivel in zat. En eigenlijk
smaakten de bollen nagenoeg hetzelfde! Had ik mooi voor elkaar :P.
De smaken van dit jaar waren: naturel, rozijn, appelrozijn, appel-kaneel,
banaan,
berliner (met zuivel/suikervrije vanillepudding), de populaire gember/sukade
van vorig jaar kwam terug.
En als nieuwe smaak; mokka/walnoot.
Daarnaast maakte ik appelbeignets, ananasbeignets en een
paar bananenbeignets om dat eens te testen en omdat ik beignetbeslag over
had.
Hedwig en Ruben kwamen de naturel- en rozijnenoliebollen meenemen voor het
nieuwjaarsfeestje
in hun nieuwe huis. Ik maakte nog wel wat naturelbollen van eigen beslag. En
omdat
er anders niet veel over was, kwam er op het laatst nog een bak appelrozijn
en appelbanaan bij.
Elize was er ook weer bij dit jaar! Natuurlijk voor de traditionele
'before'&'after'foto!
Met een paar testfoto's vantevoren zodat de camera goed gericht stond :P.
En we hebben ook weer het nieuwe jaartal in de lucht getekend met sterretjes!
Nick, Elize en Myvanwy hadden de zwaai al snel te pakken en bij de derde
foto
stond er een perfect jaartal in de lucht geschreven!
(Elize maakt er volgens mij nóg een traditie bij door net als vorig jaar een
hartje in de lucht
te tekenen met sterretjes ;P)
|